Lukács Adrienn life coach Budapest

ÜDVÖZÖLLEK!

Lukács Adrienn life coach vagyok,

ez az én személyes történetem.

Világ életemben zárkózott, nehezen oldódó típus voltam, de sosem gondoltam, hogy ez nehézséget okozhat bármiben is, sőt. Mivel olyan környezetben szocializálódtam, ahol a személyes határok meghúzása nem volt napirenden, még könnyebb is volt így az életem, mert egy csomó problémás helyzetből ki tudtam maradni.

A működésem hátrányaival az első munkahelyemen szembesültem először, ahol komoly problémát jelentett számomra, hogy együttműködjek a közvetlen munkatársaimmal, az pedig különösen, hogy segítségek kérjek, ha valami nem megy.

Ezzel együtt borzasztóan büszke voltam arra, hogy én aztán a jég hátán IS megélek, mindent IS megoldok (preferáltan mindenki nélkül). De egy idő után azon kaptam magam, hogy lényegében egyedül vagyok már a magánéletemben is. Egy-egy régi baráton és a családomon kívül senki sem volt körülöttem, aki a szükségesnél jobban keresné a társaságomat, akár a munkában, akár a magánéletben.

Sértődött voltam és szomorú. Nem értettem, mi a baj velem, mit csinálok rosszul. Arra vágytam, hogy kapcsolódni tudjak, közelebb kerülhessek másokhoz, mégis mintha ennek az ellenkezőjét érném el, bármit teszek.

a life coaching segít a jobb kapcsolatokban

A TESTI-LELKI EGYENSÚLY KERESÉSE

Igy lett fontos számomra az önismeret fejlesztés

Eközben -látszólag teljesen függetlenül- rendszeres váll és hátfájdalom kínzott. Mivel szervi problémát nem találtak nálam, és a rendszeres mozgás ellenére sem javult a helyzetem, úgy döntöttem, más megoldás után nézek.

A változás végül akkor következett be, mikor a testi tüneteimről a fókusz a lelki folyamataimra terelődött át. Egy coach-kineziológus, majd a Szomatodráma segítségével ráláttam, hogy milyen „terheket” vagyok hajlamos cipelni a vállamon, hátamon. Ezek a terhek pedig időről időre a fájdalommal emlékeztetnek arra, hogy

Helló, itt vagyunk, és maradunk is, amíg dolgod van velünk, amíg nem változtatsz!”.

Innen pedig már nem volt megállás: megkezdődött a saját önismereti utazásom…

ÚTON ÖNMAGAM FELÉ

Személyes határok és tudatosság önmagam iránt

Világossá vált számomra, hogy szó szerint falak közé, a saját sziklaszilárd határaim mögé zártam saját magam. Inspiráló és egyben felszabadító volt lépésről lépésre megtapasztalni saját magam komplex működését, megélni a blokkjaim oldódását és azt a sok pozitív változást, amit a saját belső világom felfedezése és a személyes határaim tudatos rendezése okozott az életemben, és okoz a mai napig, hiszen ez a folyamat azóta is tart.

Megtapasztaltam, hogy önmagam testi-lelki-szellemi egységként (holisztikus módon) való szemlélése segít, hogy jobban megismerjem és megértsem önmagam, közelebb jussak a problémáim gyökeréhez, ezzel pedig azok valódi megoldáshoz.

Ezért ma már tudatosan keresem a felmerülő nehézségeim mögött megbújó lelki, érzelmi folyamatokat, egyúttal aktívan figyelem a testem jelzéseit, üzeneteit is.

önismereti fejlődés

SZAKMAI HITVALLÁSOM

A life coach hivatásban megtaláltam azt, amit küldetésemnek tekintek

Az önismereti munkával töltött évek során egyre inkább foglalkoztatott az a kérdés, hogy a saját történetemmel, személyes tapasztalatommal és szemléletemmel hogyan tudnám segíteni azokat, akik tudatosan tenni akarnak önmagukért.

Vallom, hogy a valódi fejlődés kulcsa az önismeretben, az Önmagaddal kialakított kapcsolat minőségében rejlik. Ez az a kapcsolat, ami döntően befolyásolja, hogyan viszonyulsz másokhoz, hogyan és hol húzod meg a személyes határaidat, mennyire veszed figyelembe saját magad, a szükségleteidet és mennyire tiszteled, fogadod el másokét.

Célom, hogy segítselek Téged ennek a kapcsolatnak tudatos fejlesztésében,  a saját működésed megismerésében, hogy rátalálj arra a belső erőre, és egyensúlyra, ami stabil támaszod lehet a személyes életedben, a kapcsolódásaid működtetésében és a céljaid megvalósításában is.

“Korábban még sosem vettem részt coachingban, és nem tudtam, hogy mire számítsak majd, de Adrienn annyit segített, amire egyáltalán nem számítottam.

Egy számomra nagyon megterhelő időszakban kezdtünk együtt dolgozni: egy nehéz munkahelyi szituációból indultunk ki, mert olyan vitás, bonyolult és kényelmetlen helyzetbe kerültem, amivel nem tudtam mit kezdeni.

Ezt egy olyan folyamat követett, ami arról szólt számomra, hogy hogyan képviseljem magam, a saját igényeimet, szükségleteimet, illetve, hogy ne mindig a múltban történteken szorongjak, hanem próbáljak meg a jelenre, és a mostani lehetőségekre koncentrálni. Ennek eredményeként végül megszületett bennem az elhatározás, hogy biztosan váltanom kell a karrieremben. Úgy érzem, hogy több szempontból is megerősödtem és megnyugodtam.”

Anna (31)

RAKJ RENDET AZ ÉLETEDBEN!

Mondj igent arra, ami fontos számodra és nem-et arra, aminek nincs helye benne!

ISMERJ MEG KICSIT JOBBAN IS!

Néhány személyes infó Rólam

 

  • Több éven át professzionálisan fotóztam. Ma már (csak) hobbiból, de a fényképezőgépem szinte mindenhová elkísér.
  • Szeretek enni és főzni is: a gyengém a Közel-keleti konyha.
  • Gyerekkorom óta gyűjtöm a különféle formájú köveket, kavicsokat.
  • Közel 8 évig hastánccal foglalkoztam, az elmúlt 5 évben pedig argentin tangóval.
  • Szeretek utazni, új tájakat, kultúrákat felfedezni. A kedvenc városom Istanbul. A legtávolabbi ország, ahol eddig jártam Mexikó.

LIFE COACH SZAKMAI TEVÉKENYSÉGEM

Szakmai képesítéseim

A life coach alapképzést a Gordon and TA Coach képző Akadémián végeztem el Budapesten. A személyiségközpontú, tranzakcióanalitikus alapelvekre épülő képzés dr. F. Várkonyi Zsuzsanna klinikai szakpszichológus szakmai felügyelete és közreműködése mellett zajlott.

A holisztikus, az egész embert figyelembe vevő, személyiség központú szemléletet képviselem. Elkötelezett vagyok a folyamatos szakmai fejlődésem iránt: rendszeresen képzem magam, fejlesztem az eszköztáramat és veszek részt coaching szupervíziós alkalmakon.

Az International Coach Federation (ICF) nemezetközi és magyar szekciójának tagjaként, ezen szervezet által megfogalmazott szakmai és etikai irányelvekre alapozva végzem a coaching tevékenységem.

Az ICF etikai kódexét ITT találod.

2003 - 07: tanár, bölcsész

Eötvös Lóránd Tudományegyetem (Budapest)

2020-21: life és business coach

Gordon & TA Coachképző Akadémia (Budapest)

2021-22: szomatodráma egyéni konzulens

Szomatodráma Központ (Budapest)

2022: szomatodráma játékvezető (folyamatban)

Szomatodráma Központ (Budapest)

life coach önkéntes tevékenység

Önkéntes tevékenységem

Fontosnak tartom, hogy az önismereti munka ne kizárólag az anyagiak függvénye legyen, ha a fejlődés, változás iránti elhatározás már megszületett.

Az International Coach Federation jószolgálati munkatásaként, valamint az A Coaching Mindenkié Egyesület önkéntes coachaként civil szervezetek munkatársait támogatom egyéni coaching ülésekkel (Bátortábor Alapítvánnyal és a Magyar Vöröskereszt).

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. View more
Tudomásul vettem