Adatkezelési tájékoztató

Számomra kiemelten fontos az ön bizalma, ezért fontosnak tartom, hogy biztosítsam személyes adatainak védelmét.

Jelen adatkezelési tájékoztatás (a továbbiakban: Adatkezelési Tájékoztatás) Lukács Adrienn (a továbbiakban: Adatkezelő) által – a szolgáltatásnyújtás formájától függetlenül (online, telefonon vagy személyesen) – nyújtott coaching szolgáltatások igénybevétele, nyújtása, illetve az elérhető coaching szolgáltatásokkal kapcsolatos kapcsolatfelvétel során felmerülő személyes adatkezelésre vonatkozik.

Az Adatkezelő kötelezi magát, hogy gondoskodik az általa kezelt személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Az Adatkezelő jogosult a jelen Adatkezelési Tájékoztatást az érintettek tájékoztatása mellett, egyoldalúan módosítani, amely rendelkezések – az Adatkezelési Tájékoztatás eltérő rendelkezése hiányában – a szolgáltatás közzétételt követő első használata alkalmával válnak hatályossá az adott érintettel szemben.

Ki az Ön személyes adatainak kezelője és milyen elérhetőségeken keresheti az Adatkezelőt?

Adatkezelő neve: Lukács Adrienn

Székhelye: 1034 Budapest, Bécsi út 130.

Telefonszáma: +36704131091

E-mail címe: [email protected]

Milyen személyes adatokat kezel az Adatkezelő?

Kapcsolatfelvétel esetén: Az Adatkezelő kezeli az Adatkezelővel történő kapcsolatfelvétel során az Ön által megadott személyes adatokat (példul: név, e-mailcím, telefonszám, elektronikus levél és annak tartalma, dátuma, csatolmányai).

Coaching szolgáltatás igénybevétele esetén: Az Adatkezelő kezeli az Ön által egyrészt a kapcsolatfelvétel során megadott, másrészt a coaching szolgáltatás igénybevétele során megadott személyes adatokat, ideértve a számla kiállításához szükséges személyes adatokat is.

Milyen célból és milyen jogalapon kezeli személyes adatait az Adatkezelő?

A kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatai kezelésének a célja, az Önnel történő kapcsolat létrehozása, válaszadás a kérdéseire illetve kapcsolattartás. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk 1(b) pontja, azaz, hogy az Ön megkeresésére az Adatkezelő Önnek választ adjon.

A coaching szolgáltatás igénybevétele esetén a kapcsolatfelvételkor, illetve később a szolgáltatás igénybevétele során megadott személyes adatai kezelésének a célja az Adatkezelő szerződéses kötelezettségeinek teljesítése, a szakmai minősítési protokoll előírásainak betartása illetve a szolgáltatáshoz kapcsolódó számla elkészítése.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk 1(b) pontja, azaz, hogy az Ön és az Adatkezelő közötti szerződéses kötelezettségeknek, illetve a számlakiállításra vonatkozó kötelezettségeinek az Adatkezelő eleget tegyen.

Automatizált döntéshozatalt alkamaz az Adatkezelő?

Az Adatkezelő a személyes adataira vonatkozóan automatizált döntéshozatalt, amely Önre joghatással lenne, vagy egyébként Önt hátrányosan érintené, nem alkalmaz.

Továbbítja-e az Adatkezelő személyes adait, és ha igen, kinek?

Az Adatkezelő az adatkezelés során adatfeldolgozót nem vesz igénybe, az Ön adatait harmadik személynek nem továbbatja.

Továbbításra kerülnek személyes adatai harmadik országba?

Az Adatkezelő az adatkezelés során az Ön személyes adatait harmadik országba (azaz az Európai Gazdasági Térség államain kívüli országba) nem továbbítja.

Meddig őrzi meg az Adatkezelő a személyes adatait?

Kapcsolatfelvétel esetén: az Adatkezelővel való kapcsolatfelvétel során megadott adatokat (példul: név, e-mailcím, telefonszám, elektronikus levél és annak tartalma, dátuma, csatolmányai) az Adatkezelő azok beérkezésétől számított 5 évig tárolja, majd törli.

A coaching szolgáltatás igénybevétele során megadott adatokat az Adatkezelő az utolsó személyes konzultációt követő 2 évig tárolja, majd törli.

A számlázással kapcsolatos személyes adatokat az Adatkezelő a számlázásra irányadó törvényi előírásoknak megfelelően 8 évig tárolja.

Az adatkezeléssel kapcsolatban Önt milyen jogok és jogorvoslati lehetőségek illetik meg?

Bármikor kérheti nem teljes vagy pontatlan személyes adatainak helyesbítését, kiegészítését.

Joga van tájékoztatást kérni arról, hogy az Adatkezelő mely személyes adatait kezeli, illetve joga van ezen adatokhoz hozzáférni és másolatot kérni. Az igényelt adatok kiadásának határideje az igény átvételétől számított 30 nap.

A kötelező adatkezelés kivételével (azaz a jogszabályban kötelezően előírt adatkezelések esetének kivételével) kérelmezheti a személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A törléshez való jog

Amennyiben az alábbi indokok bármelyike fennáll, úgy az érintett kérésére Adatkezelő a legrövidebb időn belül, de legkésőbb 5 munkanapon belül, törli az érintettre vonatkozó adatokat:

• Az adatok jogellenesen (jogszabályi felhatalmazás vagy személyes hozzájárulás nélkül) kerültek kezelésre;

• az adatok kezelése szükségtelen az eredeti cél megvalósításához;

• az érintett visszavonja hozzájárulását az adatkezeléshez, és az Adatkezelőnek nincs más jogalapja az adatkezelésre;

• a kérdéses adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatban került sor;

• a személyes adatokat az Adatkezelőre vonatkozó jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez törölni kell.

Az adatok törlését az Adatkezelőnek nem áll módjában elvégezni, ha az adatkezelés az alábbiak bármelyikéhez szükséges a továbbiakban is:

• az Adatkezelőre vonatkozó jogszabályi előírások teljesítéséhez szükséges a további adatkezelés;

• a véleménynyilvánításhoz és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából szükséges;

• közérdekből;

• archiválási, tudományos, kutatási vagy statisztikai célból;

• jogi igények érvényesítéséhez vagy védéséhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: Amennyiben az alábbi indokok bármelyike fennáll, az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést az érintett kérelmére:

• Az érintett vitatja a rá vonatkozó adatok pontosságát, ekkor a korlátozás arra az időre vonatkozik, ameddig a kérdéses adatok pontosságának, helyességének felülvizsgálata hitelt érdemlően megtörténik;

• az adatkezelés jogellenes, ugyanakkor az érintett kéri a törlés mellőzését, csupán az adatkezelés korlátozását kéri;

• az adatkezeléshez már nincs szükség az adatokra, de az érintett kéri azok további tárolását jogi igényei érvényesítéséhez vagy megvédéséhez.

Az adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult az Adatkezelő által a rá vonatkozó adatok, általánosan használt, számítógépes szoftverrel olvasható formátumban történő továbbítását kérni egy másik adatkezelő részére. A kérést az Adatkezelő a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 napon belül teljesíti.

Ha Ön az adatkezeléssel kapcsolatosan panaszt kíván tenni, azt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságánál teheti meg, a következő elérhetőségeken:

székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.;

levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 06-1/391-1400; fax: 06-1/391-1410;

e-mail-cím: [email protected];

honlap: www.naih.hu.

Amennyiben az érintett álláspontja szerint jogait az Adatkezelő megsértette, jogosult a Pp. szerint illetékességgel és hatáskörrel rendelkező bírósághoz fordulni.

Hatályos: 2022.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. View more
Tudomásul vettem