EZ AZ ÉN SZEMÉLYES TÖRTÉNETEM

Mikor 2011-ben nagy nehezen belevágtam a saját önismereti utamba, már szó szerint kényszerített az élet.

Éreztem én már egy ideje, hogy sok dolog nem OK, mégis évekig (!!) vártam és ültem olyan helyzetekben, kapcsolatokban, amik nem hogy nem adatok, de inkább elvettek tőlem. Alkalmazkodtam, idomultam, igyekeztem „jó” lenni, megfelelni az elvárásoknak, de belül igazából ordítani tudtam volna, mikor azt éreztem, a fejemen táncolnak, hülyének néznek, nem tisztelnek, nem fogadnak el.

Miért nem mozdultam?

Mert nem mertem… Féltem, mi történik, ha elhagyom az ugyan szar, de legalább ismerős és biztonságos utat.

A változás gondolata is megrémített. És ami még ennél is félelmetesebb volt, hogy nem volt körülöttem példa, minta sem arra, hogyan kell(ene) elkezdeni, merre lenne jó indulni, hogy változzon mindaz, amiről világosan láttam, hogy nem akarom tovább csinálni úgy, mint eddig.

Mikor aztán végül elindultam, fogalmam sem volt, mi is lesz az eredménye, ismeretlen terepen találtam magam, pont, ahogyan gondoltam.

Aztán szép lassan rájöttem, hogy a változás úgy jöhet csak létre, ha felveszem a kapcsolat Önmagammal és megismerem a tudatos és tudattalan mozgatórugóimat, mintáimat. Így pedig már segítségem is akadt, nem kellett egyedül küzdenem: több segítővel dolgoztam együtt, akiknek nagyon hálás vagyok azóta is.

A magamról megszerzett -és az azóta is fejlődő- tudásom és az önmagammal kialakított kapcsolódásom lett az a biztos bázisom, ami segít, hogy bármilyen helyzetben képes legyek meglátni, mi történik bennem, reflektálni magamra és így erőt meríteni, hogy félelem nélkül elinduljak, magam mögött tudjam a méltatlan helyzeteket, az egyenlőtlen kapcsolatokat, a „Nem értem, miért történik ez velem már megint!!” szituációkat.

SZAKMAI HITVALLÁSOM

A coach hivatásban megtaláltam azt, amit küldetésemnek tekintek

Az önismereti munkával töltött évek során egyre inkább foglalkoztatott az a kérdés, hogy a saját történetemmel, személyes tapasztalatommal és szemléletemmel hogyan tudnám segíteni azokat, akik tudatosan tenni akarnak önmagukért.

Coach-ként célom, hogy Kliensemként mély tudást szerezz Magadról, a működésedről és általában az emberi kapcsolódásokról. Segítelek, hogy a közös munkánk során életre szóló, önmagadat támogató, tudatos és fenntartható eszközökkel gyarapodj, hogy önazonos lépéseket tegyél Önmagadért, és ezen keresztül azokért is, akikkel bármilyen formában kapcsolatba kerülsz az életed folyamán. Hiszen nem csak vallom, de a saját bőrömön is tapasztaltam meg

 

Ahogy önmagunkhoz kapcsolódunk, pontosan ugyanúgy tudunk kapcsolódni másokhoz is. Amilyen határokat húzunk önmagunkkal szemben, olyan határaink lesznek mások felé is.

„Korábban még sosem vettem részt coachingban, és nem tudtam, hogy mire számítsak majd, de Adrienn annyit segített, amire egyáltalán nem számítottam.

Egy számomra nagyon megterhelő időszakban kezdtünk együtt dolgozni: egy nehéz munkahelyi szituációból indultunk ki, mert olyan vitás, bonyolult és kényelmetlen helyzetbe kerültem, amivel nem tudtam mit kezdeni.

Ezt egy olyan folyamat követett, ami arról szólt számomra, hogy hogyan képviseljem magam, a saját igényeimet, szükségleteimet, illetve, hogy ne mindig a múltban történteken szorongjak, hanem próbáljak meg a jelenre, és a mostani lehetőségekre koncentrálni. Ennek eredményeként végül megszületett bennem az elhatározás, hogy biztosan váltanom kell a karrieremben. Úgy érzem, hogy több szempontból is megerősödtem és megnyugodtam.”

Anna (31)

RAKJ RENDET AZ ÉLETEDBEN!

Mondj igent arra, ami fontos számodra és nem-et arra, aminek nincs helye benne!
Foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra!

NÉHÁNY SZEMÉLYES INFÓ

5 dolog, amit biztosan nem tudsz rólam

 • Több éven át professzionálisan fotóztam. Ma már (csak) hobbiból, de a fényképezőgépem szinte mindenhová elkísér.
 • Szeretek enni és főzni is: a gyengém a Közel-keleti konyha.
 • Gyerekkorom óta gyűjtöm a különféle formájú köveket, kavicsokat.
 • Közel 8 évig hastánccal foglalkoztam, az elmúlt 5 évben pedig argentin tangóval.
 • Szeretek utazni, új tájakat, kultúrákat felfedezni. A kedvenc városom Istanbul. A legtávolabbi ország, ahol eddig jártam Mexikó.

SZAKMAI MUNKÁM

Tanulmányaim

A tranzakcióanalítikus szemléletű coaching alapjait a Gordon and TA Coach képző Akadémián tanultam meg. A képzés dr. F. Várkonyi Zsuzsanna klinikai szakpszichológus szakmai felügyelete és közreműködése mellett zajlott.

Elkötelezett vagyok a folyamatos szakmai és személyes önismereti fejlődésem iránt: rendszeresen képzem magam, fejlesztem az eszköztáram és ha szükséges segítőhöz is fordulok:

 • 2024: krízisinformált segítő továbbképzés (Coahingcentrum)
 • 2023: mindfulness alapú stresszcsökkentés tanfolyam (Slow Budapest)
 • 2022: SzomatoDráma egyéni konzultációs szakmai továbbképzés (SzomtoDráma Központ)

Az International Coaching Federation (ICF) nemzetközi és magyar szekciójának tagjaként, ezen szervezet által megfogalmazott szakmai és etikai irányelvekre alapozva végzem a coaching munkámat. (az ICF etikai kódexét ITT találod).

szomatodráma

Önkéntes coach tevékenységem

Fontosnak tartom, hogy az önismereti munka ne kizárólag az anyagiak függvénye legyen, ha a fejlődés, változás iránti elhatározás már megszületett.

Az International Coaching Federation jószolgálati munkatásaként, önkéntes coachaként civil szervezetek munkatársait támogatom egyéni coaching ülésekkel

 • Bátortábor Alapítvány
 • Magyar Vöröskereszt
 • HősökTere Alapítvány
 • Csodalámpa Alapítvány
 • Habitat Egyesület

Kérj támogatást az elakadásod megoldásához!

Ne várd meg, hogy elborítson a problémád!
Tudatos fejlődéssel lehetőséged lesz arra, hogy kézbe vedd az irányítást és hatással legyél a saját életedre.

Kattints és foglalj időpontot egy ingyens
ONLINE konzultációra hozzám!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. View more
Tudomásul vettem