AZ ÉN MEGKÖZELÍTÉSEM

A life coaching folyamat során Te vagy a középpontban

Vallom, hogy a valódi fejlődés kulcsa az önismeretben, az Önmagaddal kialakított kapcsolat minőségében rejlik. Ez az a kapcsolat, ami döntően befolyásolja,

 • hogyan viszonyulsz másokhoz,
 • hogyan és hol húzod (vagy nem húzod) meg a személyes határaidat,
 • mennyire veszed figyelembe saját magad, a szükségleteidet,
 • mennyire tiszteled és fogadod el másokét.

Coachként célom, hogy segítselek Téged ennek a kapcsolatnak tudatos fejlesztésében, a saját működésed megismerésében, hogy rátalálj arra a belső egyensúlyra, ami stabil támaszod lehet a személyes életedben, a kapcsolódásaid működtetésében és a céljaid megvalósításában is.

LIFE COACH MUNKÁMMAL EZEKBEN TUDLAK HATÉKONYAN SEGÍTENI

Neked miben van szükséged változásra?

Nehezemre esik NEM-et mondani, határokat szabni
Nem merek konfrontálódni, a vitás helyzetekben rendre alul maradok
Nehezemre esik megfogalmazni és képviselni az igényeimet, véleményemet
Nem látom, miben vagyok jó, mik az erősségeim
Bizonytalan vagyok a döntési helyzetekben
Halogatom a dolgaimat, nehezen veszem rá magad a cselekvésre
Felborult az egyensúly a munkám és magánéletem között
Elégedetlen vagyok Önmagammal, a teljesítményemmel, azzal, amit eddig elértem
Zárkózott vagyok. Nehezen nyitok mások felé és teremtek új kapcsolatokat
Nem megy az együttműködés, a csapatmunka, a feladatok megosztása a munkahelyemen
Úgy érzem, sokszor nem értenek meg azok sem, akikkel szoros a kapcsolatom
Lépten-nyomon olyan konfliktusokba keveredek, aminek nincs megoldása és csak rossz érzés marad utána
Tudom, hogy változtatnom kellene a szokásaimon, valamiért mégsem sikerül elindulni

Kérj támogatást az elakadásod megoldásához!

Állj nyitottan a változás elé, tegyél tudatosan a fejlődésedért és szerezd vissza az irányítást a saját életed felett!
Life coachként én ebben foglak támgatni.

EBBEN KÜLÖNLEGES AZ ÉN MÓDSZEREM

Miért dolgozz velem?

Mert egyedi, a life coaching világában is újnak számító, a gondolatai és lelki-érzelmi szint mellett a testi érzeteidet, folyamataidat is figyelembe vevő (holisztikus) szemlélettel dolgozom és kísérlek a fejlődés útján.

 

A közös munkánk során -a coachként klasszikus alkalmazható módszerek mellett- használt támogató eszközeimet úgy válogatom meg, hogy egész lényednek, teljes személyiségednek figyelembe vételével segítsem a fejlődésedet.

 

Ezekkel az eszközökkel is abban támogatlak, hogy ráláss a problémád mélyebb összefüggéseire. Life coach – ként vallom ugyanis, hogy jelen körülményeid feltárása, megértése és elfogadása kulcsfontosságú ahhoz, hogy megnyíljon számodra az út a pozitív irányú változás előtt.

Tranzakcióanalitikus szemlélet

Rendszertábla állítás

Intuíciós képesség fejlesztés

Szomatodráma játék

„Számomra hosszú ideje a problémás kommunikációs viszonyok, az emberi kapcsolatok kiépítése és a kapcsolódásaim milyensége okozta a legnagyobb nehézséget a mindennapokban.

Zárkózott vagyok és nehezen nyílok meg, főleg idegenek előtt. Éppen ezért már az nagy élményt jelentett számomra, hogy milyen hamar bizalmi légkör alakul ki köztünk. Biztonságban éreztem magam, maximális figyelmet kaptam. Könnyen feltártuk a számomra nehéz problémákat, melyek megoldásában őszinte és hatékony segítséget kaptam.

A beszélgetések során Adrienn fontos felismerések és (ön)reflexiók kibontásához segített hozzá. Olyan tükröt mutatott számomra, ami alapján már jobban ismerem a saját személyiségemet, és tudatosabb vagyok arról, hogy mit mért teszek a kapcsolataimban. Ez a tudás pedig segít nekem, hogy túl tudjak lépni saját magamon és bátrabban nyissak a külvilág felé.”

Péter (37)

HOGYAN ÉPÜL FEL A COACHING FOLYAMAT?

Így dolgozunk majd

A life coaching lényege, hogy közösen gondolkodjunk, partneri együttműködésben dolgozzunk. Ennek segítségével tudsz rálátni olyan (új) lehetőségekre, szempontokra, amikre eddig -valamiért- nem sikerült. Így újra tudod értékelni a lehetőségeidet, ami a célod megvalósítását támogatja.

A life coaching folyamatunk egyes lépései az alábbiak lesznek:

 • 1 - Kapcsolatfelvétel

  Kb. 30 perces kötetlen, online vagy telefonos beszélgetés során megismerkedünk, beszélgetünk a témáról, ami foglalkoztat Téged.

  A life coaching folyamat megkezdéséhez alapvető feltétel a kölcsönös szimpátia, mely nélkül a hatékony munkához szükséges bizalom nem tud kialakulni. Az ismerkedő alkalom célja, hogy el tudd dönteni, valóban én vagyok-e az, akivel el tudod képzelni a közös munkát.

 • 2 - A téma meghatározása

  Az első life coaching ülésünkön pontosítjuk, mivel szeretnél foglalkozni.
  Segítek kitisztázni és megfogalmazni a valós célodat és azt, hogy milyen reális változást szeretnél elérni a coaching segítségével.

  Ez azért fontos, mert a téma megfogalmazásával a probléma sokkal inkább kihívássá válik, és a jelen nehézsége helyett a jövőbeni megoldás kerül a középpontba.

 • 3 - Stratégia alkotás

  Feltárjuk és megismerjük:
  - hogyan néz ki a jelen helyzeted?
  - hol tartasz az adott témában?
  - milyen lehetőségeid vannak az előre mozdulásra?

  Számba vesszük, hogy
  - mik akadályoznak téged a célod elérésében.
  - milyen erőforrásaidra tudunk támaszkodni a megoldás felé vezető úton.

 • 4 - Megvalósítás

  A közös munkánk az egyes alkalmak során
  - beszélgetéssel,
  - különféle feladatok, gyakorlatok végzésével,
  - segítő eszközök alkalmazásával fognak telni.

  Alkalmanként ``házi feladatot`` is kaphatsz és ajánlott, hogy naplót is vezess.

  A cél, hogy minden eszközzel támogassuk a gondolataid, érzelmaid, érzéseid kifejezését, hogy általuk felismeréseket ébredjenek benned és segítsenek téged a célod felé. Azon dolgozunk, hogy tartós, minőségi fejlődést hozzunk létre az életedben.

 • 5 - Értékelés és lezárás

  Az utolsó alkalommal értékeljük a teljes coaching folyamatot egy megadott szempontrendszer szerint, illetve, meghatározzuk, merre érdemes tovább lépned a következő hetekben, hónapokban.

Life coach tevékenységemet az International Coaching Federation (ICF) tagjaként, ennek a szervezetnek szakmai irányelvei és etikai kódexe alapján végzem.

``Korábban nem dolgoztam life coach - csal és elég sok kétely volt bennem azzal kapcsolatban, hogy mire számítsak. Szerencsére ezek az első találkozáskor semmivé váltak. Adrienn egy olyan laza, jó humorú coach, aki jól kapcsolódva, aktív figyelemmel, remek kérdésekkel és játékos eszközökkel támogatott abban, hogy komoly felismeréseket szerezzek és a folyamat végére valós fejlődést érjek el.``

Gellért (31)

Indulj el a változás útján!

Kérj időpontot egy ingyenes konzultációhoz!

  A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. View more
  Tudomásul vettem