Timi egy nehéz párkapcsolati helyzetben, az önbizalmában megtörve, az érzelmeinek kuszaságával küzdve, a “Menni vagy maradni?” és a “Mit tegyek, hogy kitörjek az ördögi körből és végre boldogabb legyek?” kérdésével érkezett hozzám. Az ő felismeréseiről, megéléseiről és a coaching folyamattal kapcsolatos tapasztalatairól olvashatsz ebben a bejegyzésben.


10 alkalma coaching folyamatban, közel 5 hónapon keresztül dolgoztunk együtt a változáson. Olyan témák mentén, mint

  • a kapcsolódási mintázatának felismerése (alá-fölé rendeltség)
  • a Nem-et mondás kihívásai mások és saját maga (!) felé is
  • az erős segítő, megmentő attitűdjének forrása
  • az önmagával és másokkal szembeni kritikus hozzáállása
  • a saját értékeinek tudatosítása, önbecsülésének támogatása
  • az érzelemkezelési elakadásának rendezése, tudatos működtetése
  • az önmagában és másokba vetett bizalom helyreállítása

Vagyis, az Alkalmazkodó-Lázadó Gyermeki és a Kritikus Szülői én-állapot dominálta alapműködésének tudatosításán, a Felnőtt én-állapotának erősítésén, hogy a szorongó, múlt fókuszú működés helyett a tudatos,  jelen fókuszú és a jövő felé nyitott szemlélet alakítsunk ki.

Mi volt számodra a legfontosabb felismerés?

„Hogy a tranzakcióanalízis egy szuper dolog! A énállapotok megismerése, tudatosítása saját magamon és az, hogy a megszokott sémákon igenis tudok változtatni.”

Hogy látod, min sikerült változtatni az elmúlt időszakban?

„Rengeteg dologra rájöttem magammal kapcsolatban, tisztábban látom magam. A coaching segített abban, hogy felismerjem, megértsem az önelfogadás fontosságát, hogy merjem megélni az érzelmeimet és hogy mennyi minden van, amire büszke lehetek magammal kapcsolatban. Ezek mind-mind segítettek abban is, hogy tudjak jobb határokat szabni. Mostanra megérkeztem oda, ahonnan biztos eszközökkel a kezemben, bátran indulhatok egy tudatosabb élet felé.”

Volt olyan eszköz, ami sokat segített ebben az időszakban?

„A folyamatnapló. Segített átgondolni a coaching során felhozódott témákat, új kérdéseket vetett fel, inspirált. Nagyon kreatív és jól megszerkesztett anyag és hogy eleve kézbe foghatóan kaptam plusz pont volt nálam!”

Hogyan érezted magad a közös munkánk során?

„Kezdetektől fogva szimpatikus, kedves kommunikáció zajlott köztünk és ez sokat segített nekem, hogy bizalmam legyen a hosszú munkánkban. Gyakorlatias, érdekes feladatokkal dolgoztunk a felmerült témáimon és minden alkalommal világos visszajelzések, sok biztatást kaptam tőled. Csak ajánlani tudlak és mindent nagyon köszönök neked!”

Ha pedig megfogott Timi története, és te is úgy érzed, itt az idő, hogy megdolgozd a félelmeidet, rendezd az érzelmeidet és tudatosabb működésre válts, jelentkezz be hozzám egy ingyenes konzultációra, ahol átbeszéljük, hogyan tudlak támogatni a fejlődében.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. View more
Tudomásul vettem